Nieuws

Heb je een vraag?

Nieuwe regels kennis Nederlands

Sinds 1 november 2017 zijn regels rond de kennis van het Nederlands gewijzigd. Nieuwe huurders moeten vanaf nu één jaar nadat ze bij ons huren, een basiskennis van het Nederlands hebben. Nederlands kunnen of bereid zijn Nederlands te leren, is een huurdersverplichting geworden en is geen inschrijvingsvoorwaarde meer.

Bij de inschrijving, kijken we nog wel steeds na hoe zit met je kennis van het Nederlands. Als je voldoende Nederlands spreekt, nemen we dat op in jouw dossier. Spreek je niet voldoende Nederlands? We laten je dan weten dat het één jaar na inhuren in orde moet zijn en laten je weten welke attesten je daarvoor kunt binnenbrengen.

Van zodra je één jaar bij Woonpunt Mechelen woont, controleren wij of je de nodige attesten hebt binnengebracht.
Heb je dat niet gedaan? Dan gaat jouw dossier naar onze toezichthouder (RWO). De toezichthouder kan je een geldboete geven van 25 tot 5.000 euro. Het huurcontract kunnen we niet stopzetten.

Uitzonderlijk kan je een vrijstelling krijgen voor deze huurdersverplichting, bijvoorbeeld een attest dat je 'uitgeleerd' bent of dat je door een ernstige ziekte of handicap geen Nederlands kan leren.

Deze regeling is van toepassing op iedereen die op de wachtlijst staat of een contract tekende vanaf november 2017.

06 november 2017

« Terug